De cijfers van de crisis

Voor wie dacht dat de Spaanse crisis verleden tijd is…

Spaans bloed

Se-agudiza-la-crisis-en-España (1)

De Spaanse politiek staat dit jaar in het teken van de verkiezingen. In Andalusië werden twee weken  geleden regionale verkiezingen gehouden. In mei zijn er verkiezingen in de gemeenten en veel autonome regio´s. In november gaan de Spanjaarden naar de stembus voor de landelijke verkiezingen. Vandaar dat bijna alle politieke activiteiten in het teken staan van de naderende verkiezingen. Premier Rajoy maakte afgelopen week overuren om verschillende openingen te kunnen bijwonen. Zo onthulde hij een kilometerpaaltje langs een snelweg  in de Riojastreek en bezocht hij een nieuw ziekenhuis in Santander. Dat ziekenhuis zal voor de patienten pas vanaf september de deuren gaan openen. De macro-economische cijfers zijn de regeringspartij van de PP gunstig gestemd. Het optimisme wordt vooral veroorzaakt door de waardedaling van de euro, waardoor de export is gestegen, en de daling van de olieprijs, die de productiekosten naar beneden heeft geschroeft. Uiteraard is dat niet de uitleg van…

View original post 487 more words

%d bloggers like this: