Sant Joan in Barcelona is een vlammend feest

Barcelona Revisited

Sant Joan vuur

Het vuur reinigt je zondige ziel, het water geneest je kwalen en de kruiden schenken je kracht.

Genoeg redenen voor een land in crisis om het feest van Sant Joan uitbundig te vieren. Niet dat de Barcelonezen een excuus nodig hebben: het feest is traditioneel een van de meest populaire fiestas van de stad.

En dan hebben we het vooral over de verbena, de nacht voorafgaand aan de dag van Sant Joan (24 juni). Veel Barcelonezen brengen die door op en rond het strand van de stad. Eten, drinken, dansen en rond middernacht een louterende duik in de zee.

Vuurvreters kunnen hun hart ophalen bij de fogueres (vreugdevuren), waarbij de brand gaat in oude meubels en ander houtafval. De vuren zijn de laatste decennia wel iets minder populair. Tot dertig jaar geleden had op 23 juni bijna elk plein en elke kruising in Barcelona wel een foguera. De…

View original post 1,217 more words

%d bloggers like this: