Mercè, het leukste feest van Barcelona

Barcelona Revisited

Merce 2014

Ruim een week na de Diada is het weer  feest in Barcelona. Een écht feest dit keer, en het belangrijkste van de stad, het Fiesta Mayor. De Barcelonezen vieren de verjaardag van Mercè (Maria zouden wij zeggen), beschermheilige van de stad. Haar naamdag valt op 24 september, maar zoals bij elk Fiesta Mayor in Spanje gaan ook in Barcelona de festiviteiten dagenlang door. Muziek, dans, theater, optochten, copas y tapas… Mercè betekent vijf dagen lang genieten.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk is er ook dit keer  veel ruimte ingebouwd voor de traditie. Natuurlijk is er de onvermijdelijke sardana, de Catalaanse nationale dans. Maar ook: optochten  met dragons (beesten) en gegants (reuzen) (onder meer vrijdag 19, 19.00 uur Plaç de Sant Jaume)  en de castellers met hun menselijke kastelen (zondag 21, 12.00 uur Plaça de Sant Jaume). Geen dagelijkse kost in Doetinchem of Sint-Gils-bij-Dendermonde.

Castellers Sant Felip NeriCastellers op het…

View original post 656 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: