Overzicht fiets- en wandeltours

TourpaginaRAVALOntdek Barcelona kleurrijkste buurt tijdens onze wandeltour door het roemruchte El Raval, ooit een suburb van de Ciutat Vella (Oude Stad). In de Middeleeuwen de plek van kloosters, ziekenhuizen en tuinderijen, later van walmende fabrieken, drugsdealers, spionnen en anarchisten. En altijd waren er de armoede en de Dames van Plezier.

Meer info over Special Tour 1: ‘El Raval, van aardappelveld naar Barrio Chino


Spaanse Burgeroorlog wandeltour

TourpaginaBURGEROORLOGTijdens deze tour neemt Ad van der Neut je mee naar het Barcelona ten tijde van de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939). We staan onder meer stil bij het neerslaan van de militaire coup in 1936 en de daaropvolgende Glorieuze Revolutie. We herbeleven de tragische meidagen van 1937 en zien de sporen van de bombardementen op de stad.

De enige Nederlandstalige tour over de Spaanse Burgeroorlog in Barcelona!

Meer info over Special Tour 2: ‘Barcelona en de Spaanse Burgeroorlog

 

beeld beginnerstourFototours

Ga met fotograaf Ernst Lalleman Barcelona in en kom terug met de prachtigste foto’s!  Je kunt kiezen uit drie tours: een tour voor beginners, een tour voor gevorderden en een customtour.

Meer info over onze fototours.

 

Overige fiets- en wandeltours

Fietstour

tourpaginaOp een Hollandse fiets door Barcelona. Je ziet highlights en onbekende plekjes en maakt kennis met de verschillende gezichten van de Catalaanse hoofdstad. Een ideale tour wanneer je voor het eerst Barcelona bezoekt, maar ook een eyeopener voor ‘gevorderden’.

Duur: circa drie uur (incl. koffiestop)
Start:
11.30 uur
Prijs:
€ 27,50


Fiets-tapas tour

tapaswandeltoursiteWil je Barcelona beter leren kennen op de fiets en tegelijkertijd genieten van lekkere tapas? Kies dan onze fiets-tapas tour. Een tour door de Oude Stad, maar ook zie je visserswijk Barceloneta en de Olympische haven. Onderweg maken we twee keer een tapas-stop, natuurlijk met een drankje erbij.

Duur: circa 3,5 uur (inclusief 2 tapas-stops)
Start:
12.00 uur ( ‘s zomers in de namiddag)
Prijs:
€ 37,50

 


E-bike fietstour – met een elektrische fiets naar de Montjuïc en Camp Nou

EbikeTourRij ontspannen naar de top van de Montjuïc en geniet op 200 meter hoogte van het mooie uitzicht over Barcelona en de Middellandse Zee. Ook fietsen we langs het Camp Nou stadion en door Barcelona´s wijk voor welgestelden (de ‘Zona Alta’) en zie je enkele onbekendere werken van Gaudí. Op de terugweg krijg je een goede indruk van de wijk Eixample.

Duur: circa 4 uur
Start: 10 uur
Prijs: € 37,50


Original wandeltour

wamdeltoursiteEen kennismaking met de stad via een wandeling door de Ciutat Vella (Oude Stad). Je ziet highlights, maar ook plekken die niet in de reisgidsen staan en hoort veel over de geschiedenis, cultuur en tradities van de Catalaanse hoofdstad. Een ideale kennismaking met Barcelona!

 

Duur: circa 2,5 uur, inclusief koffiestop
Start: 10.30 uur
Prijs: € 20,-


Tapas wandeltour

TapastoursiteGezellige straatjes, lekker eten en interessante verhalen. Dat zijn de hoofdingrediënten van deze tapas-wandeltour door de oude binnenstad.

 

Duur: circa 3 uur ( incl. 3 tapas-stops)
Start: 11.30 uur
Prijs: € 35,-


Schaduw van de Wind wandeltour

SchaduwvandewindtoursiteVolg het spoor van Daniel Sempere, hoofdrolspeler van Carlos Ruiz Zafóns bestseller De Schaduw van de Wind. Zo ontdek je onder meer de plek waar Daniel Sempere de geheimzinnige Julián Carax voor het eerst zag, het Kerkhof der Vergeten Boeken, het sfeervolle plein van de tragische Nuria Montfort en de kerk waar Daniel trouwde met Bea.
De tour kun je uitbreiden met een bezoekje aan de berg Tibidabo. Met dezelfde blauwe tram als Daniel ooit nam gaan we daar op zoek naar het spookhuis van de familie Aldaya.

Duur: circa 2 uur (incl. koffiestop);  Tibidabo circa 1 uur extra.
Start:
10.30 uur
Prijs:
€ 20,- /Tibidabo-versie €27,50. Ticket blauwe tram voor eigen rekening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s